Mato

Mato staat voor een aluminium gevelbekleding, opgebouwd uit een eenvoudig kliksysteem met verticale of horizontale
profielen. Het oogt robuust, kwalitatief en geeft je woning, bedrijfsgebouw of winkel net dat ietsje extra. Het systeem
wordt onzichtbaar bevestigd en is aanpasbaar aan alle soorten gevels.

Zin in inspiratie? Bekijk zeker onze realisaties op www.mato-gevelbekleding.be!

Wat technische achtergrond

Mato wordt gebruikt als gevelbekleding bij geventileerde gevels. Hierdoor worden de maximale en esthetische prestaties gecombineerd met de juiste vochtbalans in een gebouw. Mato gevelbekleding wordt geplaatst op een regelwerk, dat voor ventilatie zorgt, en bevestigd wordt tegen de isolatie. Door het doordachte ontwerp van mato profielen krijgt de architect alle vrijheid bij het tekenen. Mato is veel meer dan gevelbekleding.

Mato is opgebouwd uit een reeks basisprofielen die in combinatie met een overgangs-, stop- en/of hoekprofiel tegen de gevel geplaatst worden. De afwerkprofielen en plooistukken (dikte = 2 mm) worden in een basisprofiel geschoven of met behulp van een overgangsprofiel geplaatst. Hierdoor kan mato op alle denkbare gevels geplaatst worden en perfect worden afgewerkt rond kozijnen en in de hoeken. Nadat de gevel bekleed is met deze basisprofielen worden de gekozen afwerkprofielen op de basisprofielen geklikt waardoor alle bevestigingen volledig onzichtbaar worden.

Omdat deze afwerkprofielen na de plaatsing bevestigd worden zijn er verschillende variaties mogelijk. De verschillende afwerkprofielen kunnen gecombineerd worden en ook met de kleur kan gespeeld worden. De afwerkprofielen geven een grote vrijheid aan architecten zodat elke gevel tot zijn recht komt!

 

De opbouw

Mato wordt opgebouwd uit een reeks basisprofielen.

De hoeken en zijkanten kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. De groef is voorzien voor standaard profielen of plaat- en plooiwerk met een dikte van 2 mm.

De gekozen afwerkprofielen worden nadien vastgeklikt op de basisprofielen, zodat de bevestiging volledig onzichtbaar is.

Mato kan ook als zonwering gebruikt worden. Het basisprofiel wordt onderbroken maar de afwerkprofielen
lopen door. Het afwerkprofiel wordt dan opgevuld met een opvulprofiel.

Meer info: www.mato-gevelbekleding.be