Historiek

Firma Larob werd in 1970 opgericht door wijlen Dhr. Robert Lauryssen en was destijds gehuisvest in de Milisstraat 42 te Antwerpen. In 1979 is onze huidige zaakvoerder Dhr. Lauryssen mee in de zaak van zijn oom gestapt om deze in 1984 volledig over te nemen.

De aluminium brievenbussen van Larob bleken een dergelijk succes te zijn dat de vraag de capaciteit van de werkplaats in de Milisstraat 42 al snel overschreed. Om verdere groei mogelijk te maken werd in dezelfde straat een pand aan huisnummer 60 aangekocht, waar de activiteiten stelselmatig konden worden opgedreven.

Door de voortdurende aandacht op het afleveren van kwaliteitsproducten werden vanaf het begin de fundamenten gelegd voor een gezonde groei. Begin de jaren negentig toen ook het pand in de Milisstraat 60 te klein werd, werd beslist de productie en kantoren te verhuizen naar onze huidige vestigingsplaats te SINT-LENAARTS.
Er werd geopteerd voor een nieuwbouwcomplex met zowel een toonzaal als burelen en een productieruimte met magazijn van 2500 m². Zoals u verder op de website kan lezen is de Firma Larob gespecialiseerd, naast het fabriceren van aluminium en inox brievenbussen, in het maken van berichtenborden, toonkasten, parlofoonplaten en doorgeefloketten voor apothekers.

In 1989 werd de Firma Gyma opgericht dewelke actief is in interieur inrichting. Naast het plaatsen van Gyproc in alle mogelijke vormen, plaatsen wij ook metalen plafonds, systeemplafonds en alle binnenschrijnwerk : van binnendeuren tot maatkasten.

Sinds 2005 maakt Gyma deel uit van het befaamde Gyproc Pro Team wat resulteert in een gespecialiseerde ondersteuning en sluitende garantie van de fabrikant Gyproc. Als bekroning van het harde werk en kwalitatieve projecten won de Firma Gyma in 2007 de eerste prijs voor innovatie op de befaamde “6e Saint Gobain Gypsum International Trophy Brussels” voor haar renovatie project van de Silvertop Torens te Antwerpen.

Voor verdere informatie over deze firma verwijzen wij u graag door naar de website www.gyma.be In 1994 werd de Firma Alu-coating opgericht voor zowel het poedercoaten van de brievenbussen van Larob alsook voor het poedercoaten voor derden.

Al snel werden de activiteiten van deze firma ook uitgebreid naar het snijden, lassen, plooien en frezen van aluminium en inox. Om deze activiteiten mogelijk te maken werd het bestaande bedrijfsgebouw in 1993 uitgebreid met 750 m² productieruimte.

Daar de activiteiten van Alu-coating sinds 1994 een gestage groei hebben gekend is er in 2008 gestart met het bouwen van een volautomatisch lakstraat, één en ander in een nieuwe productieruimte van 2800 m². Deze installatie is nu volop in werking.